Nivel: Contabil sef
Intrat: 3/11/2005 Postari: 608 Locatia: Arad
| vezi attachment Atasamente:
Registru op.IC.rar 14 KB, salvati 394 ori.
|
|
 Nivel: Expert contabil
Intrat: 12/20/2004 Postari: 294 Locatia: NT
| Atasez si cererea de inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari in format .pdf, model 095..
Intreb aici pentru ca la Finante n-au stiut sa-mi raspunda. Ce tip de cazier trebuie prezentat si de unde vine acesta procurat in cazul in care asociatul unic al SRL-ului romanesc este o societate nerezidenta? Consiliu de administratie al SRL-ului romanesc este format din 4 membri, toti persoane fizice nerezidente. Atasamente:
Cerere_095_2010.pdf 360 KB, salvati 313 ori.
|
|
 Nivel: Contabil junior
Intrat: 5/8/2006 Postari: 13 Locatia: Bucuresti
| De pe site-ul Politiei Romane!
obtinerea certificatului de cazier judiciar pentru înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari
Pentru persoane juridice
În vederea eliberarii certificatului de cazier judiciar, necesar înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, împuternicitii persoanelor juridice vor depune actele necesare la Serviciul Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie/ Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti unde acestea au sediul social/sucursala/filiala/punct de lucru.
Documentele necesare:
1.
Solicitare scrisa, semnata si stampilata de conducerea societatii, care va cuprinde toate datele de identificare ale firmei (denumirea, denumirea anterioara - daca este cazul, numarul de ordine în Registrul Comertului, codul unic de înregistrare, codul fiscal, nationalitatea, sediul social, datele de identificare ale delegatului - nume, prenume, actul de identitate, CNP), motivul solicitarii certificatului de cazier – formular tipizat; 2.
Chitanta de plata a taxei de eliberare, în cuantum de 10 RON; 3.
Timbre fiscale în valoare de 2 RON; 4.
Împuternicire scrisa pentru reprezentantul legal al societatii, care va depune cererea si va ridica certificatul – formular tipizat; 5.
Buletinul sau cartea de identitate a reprezentantului legal (în copie si original); 6.
Certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului (în copie si original).
Conform precizarilor Ministerului Finantelor Publice – Directia Generala de Trezorerie si Contabilitate Publica, taxa de eliberare a certificatului de cazier judiciar se poate plati:
*
în numerar – la unitatile teritoriale ale trezoreriei statului; *
prin mandat postal – la unitatile Companiei Nationale “Posta Româna” S.A.; *
prin decontare bancara – din contul propriu deschis la o institutie de credit din România.
Certificatul de cazier judiciar se elibereaza în maximum 3 zile lucratoare si este valabil 6 luni de la data eliberarii.
Pentru Persoane Fizice
Documentele necesare pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor fizice sunt:
1.
buletinul/cartea de identitate/pasaportul, care atesta locul nasterii, domiciliul/ resedinta solicitantului în mun. Bucuresti; 2.
cererea tip, completata cu datele de stare civila si semnata; 3.
timbre fiscale în valoare de 2 RON; 4.
dovada platii taxei de eliberare a certificatului, în valoare de 10 RON; 5.
procura autentificata în conditiile art. 31 alin. 1 si 2 din Legea nr. 290/2004 republicata, privind cazierul judiciar (daca este cazul). Pentru cetatenii din Republica Moldova, procura notariala este valabila fara apostila, conform art. 22 din Legea nr. 177/1997; 6.
dovada calitatii persoanei care solicita certificat de cazier judiciar pentru o persoana condamnata, pentru dosarul de gratiere individuala (împuternicire avocatiala – pentru avocat, certificat de nastere – pentru copii, certificat de casatorie – pentru sot/sotie, etc.), daca este cazul;
(2) Toate documentele de la literele a) – f) vor fi prezentate în original;
(3) Documentele de la literele e) si f) se vor retine în original daca sunt emise doar pentru obtinerea certificatelor de cazier judiciar; în cazul în care sunt emise si pentru alte scopuri, se va retine câte o copie a acestora, care se va atasa cererilor depuse.
Taxa de eliberare:
Conform precizarilor Ministerului Finantelor Publice – Directia Generala de Trezorerie si Contabilitate Publica, taxa de eliberare a certificatului de cazier judiciar se poate plati:
*
în numerar – la unitatile teritoriale ale trezoreriei statului; *
prin mandat postal – la unitatile Companiei Nationale “Posta Româna” S.A.; *
prin decontare bancara – din contul propriu deschis la o institutie de credit din România;
|
|
| Multumesc pentru raspuns, dar nu ma ajuta deloc. Repet, asociatul unic este o societate straina. |
|

Nivel: Director economic
Intrat: 12/8/2004 Postari: 1,485 Locatia: Bucuresti
| ia vezi, asta de ajuta?
http://www.politiacapitalei.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=1081&Itemid=1401
|
|
Intrat: 2/7/2006 Postari: 193 Locatia: Bucuresti, Sectorul 2
| Buna ziua... Desi am citit toata procedura si tot ce se poate despre cazierul PJ nerezidente, totusi nu mi-e clar ceva: cazierul judiciar pentru asociatul PJ nerezidenta, trebuie numai de la politia din tara noastra, sau trebuie sa le cer un cazier judiciar emis din tara de rezidenta?
|
|

Nivel: Contabil sef
Intrat: 7/9/2005 Postari: 524 Locatia: SIBIU
| http://conta.money.ro/forum/index.php?showtopic=40945&pid=227824&start=0&#entry227824 variantele posibile in cazul nerezidentilor:
1. Persoanele fizice si juridice straine vor solicita cazierul judiciar la Inspectoratul General al Politiei Romane (art. 6 din Legea 290/2004). Cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar se va depune la unitatea de politie judeteana pe raza careia isi are sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru persoana juridica.
2. In situatia in care persoana juridica straina nu are sediul social, sucursala, filiala, sau punctul de lucru pe teritoriul Romaniei, cererea se va depune prin reprezentant legal, la unitatea de politie judeteana pe raza careia domiciliaza reprezentantul legal . DOCUMENTE NECESARE: - cerere ptr. eliberarea certificatului de cazier judiciar; - dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din HG 345/2010); - copie act de identitate al reprezentantului legal; - copie certificat constatator (in cazul asociatilor straini nerezidenti copia actului constitutiv al persoanei juridice romane care solicita emiterea documentului, din care sa rezulte calitatea de asociat a solicitantului);
3. Pentru persoane fizice straine nerezidente pe teritoriul Romaniei, certificatul de cazier judiciar se obtine prin imputernicit, care va depune cererea la unitatea de politie judeteana pe raza careia domiciliaza si va anexa in plus: - procura - in original - copie de pe actul de identitate al solicitantului (pasaport, act de identitate)
Material - chitanta de achitare a taxei in cuantum de 10 lei; - timbru fiscal in valoare de 2 lei. |
|
| Multumesc Pitus... dar mie tot nu imi este clar:
Am asociat persoana juridica nerezidenta, societate de investitii, neimpozabila dpdv al TVA: nu are sucursala/filiala/reprezentanta in Romania, nu are reprezentant legal in Romania. -trebuie sa scot cazier din Romania (asa scrie in cod fiscal art 158cu2), -trebuie sa le cer cazier fiscal din tzara de rezidenta? (nu scrie nicaieri asta... dar nici ca NU trebuie de acolo nu scrie)
Din art 158cu2 citat: (4) În vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile trebuie să depună la organul fiscal competent o cerere de înregistrare însoţită şi de alte documente doveditoare, stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În cazul persoanelor impozabile este obligatorie prezentarea cazierului judiciar eliberat de autoritatea competentă din România al asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni, şi al administratorilor. Aici ma zapaceste si mai tare: daca asociatul nu e persoana impozabila... nu mai trebuie cazier????? Din procedura reiese ca trebuie cazierul TUTUROR asociatilor si administratorilor.
|
|
| Multumesc Lexus, m-am lamurit. Am pregatit si am trimis procurile asociatilor, sper sa se miste repede cu apostilele.
Felis, nu cred ca ai interpretat bine. Termenii persoana impozabila si persoana juridica neimpozabila din ordonanta se refera la operatorii romani ce trebuie sa se inregistreze in afurisenia asta de registru, nu la asociatii/administratorii respectivilor operatori. Cazierul judiciar trebuie solicitat de la autoritatile romane, inclusiv de catre nerezidenti persoane fizice sau juridice. |
|
| Stef... multumesc... Asa am inteles si eu prima data, dar unul din administratori a citit paragraful si mi-a zis ca nu trebuie pt ei ca uite ce scrie... (eu sunt lamurita ca trebuie sa le scot... visez procedura aia pt ROI) In acelasi context... intrebam ca daca ei nu au reprezentant legal, filiala, sucursala...etc aici in Romania, le cer procura de la ei si le scoate cineva din societatea noastra cazierul??? |
|
| Da. Exista un model tip de imputernicire emisa de persoane juridice nerezidente pentru eliberare cazier judiciar - anexa 38 din HG 345/2010. Eu totusi l-am tradus inainte de a-l trimite firmei-asociat. Am cerut legalizare si apostilare si pentru aceasta imputernicire, desi in procedurile politiei n-am observat ca s-ar cere. |
|
| Da, am si eu inca de la inceput acel model de imputernicire pentru a ridica cazierul pentru persoane juridice. Reformulez intrebarea, poate nu m-am exprimat eu bine, sau confund eu problemele: cine poate fi REPREZENTANT LEGAL pentru persoana juridica nerezidenta???? (am scris in ultimele 3 postari: nu are filiala, sucursala, reprezentanta in Romania) Atasamente:
imputernicire_persoana_juridica.pdf 42 KB, salvati 175 ori.
|
|
 Nivel: Contabil junior
Intrat: 7/7/2010 Postari: 1
| Eu sunt tare nelamurit cu acest ROI... am primit astazi pe email un newsletter de la o firma care face un seminar/curs, habar n-am, pe aceasta tema!
Eu m-am inscris, ca nu e prea scump si cred ca ma va lamuri Dna de acolo (mi se pare ca lucreaza in MF - pe surse...) M-am pregatit cu un set de intrebari (se pare ca le poti trimite inainte de curs organizatorilor si sunt discutate acolo, cel putin asa mi-a spus un tip de acolo)
Uitati link-ul mai jos, poate va intereseaza:
http://wtib.ro/online/prezentare/TVA16_iulie_WTCB/index.html |
|

Nivel: Director economic
Intrat: 12/8/2004 Postari: 1,485 Locatia: Bucuresti
| @toreflo: ti-am lasat linkul pentru ca le cunosc personal pe doamnele care vin la voi la seminar si astfel mai mananca si ele o paine. Te voi ruga ca pe viitor sa-mi ceri permisiunea printr-un PM sau mail mai intai. regards
|
|

Intrat: 11/29/2005 Postari: 458 Locatia: bucuresti
| buna,
in legatura cu registrul operatorilor intracomunitari eu am inteles asa: - la administratie declaratia 095, insotita de - cazier judiciar pentru asociati/ administratori cu exceptia SA ptr ca ar fi si imposibil de obtinut;
problema intervine la obtinerea cazierului judiciar mai ales daca asociatii/ actionarii sunt din alta parte decat romania, si nu pot obtine personal cazierul judiciar din romania;
caz in care fac imputernicire unei persoane din romania; daca sunt pertsoane fizice imputernicirea va fii autentificata la notariat cu mentiunea expresa ptr ce a fost emisa.
daca sunt persoane juridice trebuie semnatura si stampila , fara autentificare la notariat;
pe site-ul politiei capitalei sunt toate datele necesare, a postat si Lexus shortcut-ul;
nu pot sa spun ca sunt 100% lamurita dar si cursuri pe tema asta mi se pare o exagerare! are dreptate Lexus! |
|
|
Guest |