Nivel: Contabil junior
Intrat: 7/8/2010 Postari: 7
| Intrucat nivelul veniturilor bugetare a fost profund afectat de criza economica si financiara, pentru realizarea unui echilibru intre nivelul veniturilor si al cheltuielilor.... ..SE IMPUN NOI TAXE..pentru CINE?..pentru cei ce au vrut sa fie in limita legi..dupa ce au nenorocit gramada mare de IMM-uri, cu forfetarul ..urmeaza PFA-urile...cu CAS-ul
In cazul PFA-urilor, pana acum se putea opta asupra sumei asigurate. In genere se plateau contributii la salariul minim pe economie....asta pentru cei ce nu plateau ca si salariati ai unei societati.. Darile mai mici se reflectau si în nivelul drepturilor pe care le aveau la pensionare, deci nu se întampla ca in cazul celor cu pensii speciale, carora statul le platea sute de milioane de lei fara sa fi contribuit cu nimic la sistem... acum platesc CAS si salariat si PFA
SO..CARE VA FI PENSIA MEA?
|
|

Nivel: Director economic
Intrat: 12/8/2004 Postari: 1,485 Locatia: Bucuresti
| Chiar speri s-o mai apuci?
|
|

Nivel: Expert contabil
Intrat: 11/29/2005 Postari: 458 Locatia: bucuresti
| "care va fi pensia mea?" greu de spus!
problema sau problemele introduse de ordonanta 58/2010 sunt multiple:
-activitate dependenta/independenta-desi sunt acele criterii (6 la numar inclusiv"orice alt element.....")este foarte greu de incadrat iar fiscul poate spune oricand ca activitatea este dependenta teoretic: -eu ma declar independenta iar fiscul trebuie sa vina cu argumente ca nu sunt asa inainte sa imi ia banii practic : -este fix invers :fiscul vine din start cu luat bani iar eu trebuie sa conving ca sunt independenta
mai departe cu acesta ordonanta,
-raspunderea in solidar de catre platitor si beneficiar- eu intrepretez astfel:nu numai societea ar fi trebuit sa retina si sa plateasca contributii ci si persoana fizica este responsabila integral de toate darile neplatite indiferent ca sunt ale societatii sau ale ei!
art III din acesta ordonanta:
-orice venit de natura profesionala, altele decat cele salariale,se impoziteza cu cota de impozit pe venit -asupra acestor venituri se datoreza contributii individuale -introdusa limita de 5 salarii medii brute pe economie -obligatia declararii/retinerii/platii/ contributiilor revine platitorului de venit;
si totusi cine sunt independentii? si in ce conditii esti independent...
|
|

Nivel: Contabil sef
Intrat: 3/11/2005 Postari: 608 Locatia: Arad
| Astept normele la aceste aberatii, dupa care emigrez in Tanganika.
Oricum, contributiile sociale cu pricina sunt reglementate de alte prevederi legale, care nu au fost modificate in mod explicit de OUG data pe genunchi de boc. Nu sunt aceste reglementari "legea speciala"? Care prevaleaza legii generale?
Oare?
|
|
| LEXUS wrote:Chiar speri s-o mai apuci?
Daca tin cont de aberanta propunere de lege de a iesii la pensie la 70 ani...inclin sa te aprob ..totusi... HOPE DIES LAST! Deci! pana atunci..SA TRAIM BINE! |
|

Nivel: Contabil sef
Intrat: 7/9/2005 Postari: 524 Locatia: SIBIU
| se-ntzelege greshit ca tre sa lucrezi pân la 70 de ani! Nu te obliga nimeni sa lucrezi daca nu poti. Dar numai atunci poti primi pensie!Daca între timp nu se modifica legea... |
|
| pitus wrote:se-ntzelege greshit ca tre sa lucrezi pân la 70 de ani! Nu te obliga nimeni sa lucrezi daca nu poti. Dar numai atunci poti primi pensie!Daca între timp nu se modifica legea...
|
|
| Cornelya wrote:Dilema mea nu este cand ies la pensie ci.. ce pensie voi avea? Cotizez ca salariat si ca PFA...CATI BANI O SA PRIMESC ?.. cand ies la pensie .. |
|
| 5 salarii medii ...adica 1830??x 5 |
|

Nivel: Contabil autorizat
Intrat: 8/24/2005 Postari: 63 Locatia: Brasov
| CAS-ul a devenit din iunie 2010 o forma complementara a IVG mixata cu un impozit de tip nou pe veniturile angajatilor si dependentilor, care anuleaza de facto principiul contributivitatii prevazut in Legea 19/2000. Parerea mea este ca in Romania, in urmatorii 100 de ani, este exclus sa te mai poti baza pe o pensie de stat de o anumita valoare, luand in calcul contributiile din perioada activa. Va exista, pur si simplu, si in cel mai bun caz, un ajutor social de stat pentru batranete si perioada de dupa retragerea din activitate.
Sincer, de 20 de ani am sustinut permanent ideea ca plata CAS este nefolositoare si o paguba in dauna platitorului si le-am recomandat tuturor sa evite daca se poate sa arunce bani in sacul fara fund al bugetului de stat al Romaniei, si sa-si puna banii aceia deoparte numai pentru uz personal la un moment dat.
Si acum si in 10-15 ani, in Romania nu se vor putea plati fara finantari din alte surse decat bugetul AS, pensii de stat mai mari de 100 de euro sau $, cum preferati, indiferent de contributia anterioara. Atata poate "oferi" aceasta economie. |
|

Nivel: Director economic
Intrat: 12/8/2004 Postari: 1,485 Locatia: Bucuresti
| mutual wrote: Si acum si in 10-15 ani, in Romania nu se vor putea plati fara finantari din alte surse decat bugetul AS, pensii de stat mai mari de 100 de euro sau $, cum preferati, indiferent de contributia anterioara. Atata poate "oferi" aceasta economie.
Ce pot sa spun...esti optimist! :) Sistemul este depasit cam in toata Europa (vezi problemele francezilor si chiar cele din "sistemul perfect" suedez) si se datoreaza in principal cresterii sperantei de viata si imbatranirii populatiei. Un al treilea razboi mondial va rezolva insa problema destul de rapid
|
|
|
Guest |