Nivel: Director economic
Intrat: 12/8/2004 Postari: 1,485 Locatia: Bucuresti
| Am seminar la Sibiu 13-14 decembrie 2008 exclusiv TVA. Daca aveti probleme mai deosebite postati-le aici poate le rezolv in week-end. |
|
 Nivel: Contabil junior
Intrat: 5/27/2008 Postari: 5
| Bine v-am regasit. As avea eu o problema "in oglinda" 1. PLATESC publicitate pe google, acestia imi trimi o factura in romana, in lei, furnizor google irland, fara tva. fac taxare inversa la acest serviciu? Apropo n-am nici contract pur siu simplu am completat un formular on-line 2. PRIMESC bani pentru publicitate google facuta pe site-ul meu. plata se face la un nr de click-uri si ma trezesc cu banutii in cont. trebuie sa fac factura? cu tva sau fara ? |
|

Nivel: Contabil sef
Intrat: 3/11/2005 Postari: 608 Locatia: Arad
| Cod Fiscal la 01.12.2008:
Art. 133. - (1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate. (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi: g) locul unde clientul caruia ii sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, cu conditia ca respectivul client sa fie stabilit sau sa aiba un sediu fix in afara Comunitatii ori sa fie o persoana impozabila actionand ca atare, stabilita sau care are un sediu fix in Comunitate, dar nu in acelasi stat cu prestatorul, in cazul urmatoarelor servicii: 4. serviciile de publicitate si marketing;
Pt.publicitatea platita (tu esti clientul) => locul prestarii este in Ro, deci aplici taxarea inversa. Pt.publicitatea incasata (tu esti furnizorul) => locul prestarii este statul in care e sediul clientului, deci faci factura fara TVA (neimpozabil in Romania). Evident ca trebuie sa faci factura; nu pimesti si tu factura de la Google?
|
|

| Done ... M-ar interesa daca aveti probleme pe: - operatiuni triunghiulare, - interpretarea corecta a randurilor 4.1 si 14.1 din decontul de tva - autofacturare - ajustarea tva-ului - notificare - case de comenzi - documente pentru registrul nontransferurilor etc |
|

| 1. O firma incaseaza suma de 119 lei (100+19tva) pe data 31ian, in baza unei proforme emise anterior. 2. Pe data de 1 febr emite factura de avans ptr banii incasati; conform codului fiscal,art 155.1, factura se poate emite si in februarie (data facturii =01.febr) ersoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. 3.Pe 5 febr, se emite o noua factura, pe care apar 2 pozitii: stornare avans (-100-19tva) si un produs finit in valaore de 100+19tva. Totalul facturii este zero. Ref la inregistrarile contabile: 1. In 31ianuarie, conform codului fiscal Art. 134.2, trebuie colectat tva la incasare. Aceasta inseamna ca inreg contabila este 5121 (119) =419(100)+4427 (19). Ce se va trece in jurnalul de vanzari al lunii ianuarie ca document justificativ ptr colectarea tva-ului? Se trece nr ordinului de plata prin care s-au incasat banii? 2. Cum se contabilizeaza factura de avans din data de 2 febr, avand in vedere ca tva-ul facturii a fost deja colectat in ian? Chiar daca tva-ul s-a colectat in ianuarie, factura trebuie preluata in declaratia 394 cu data de februarie. Cum apare factura in jurnalul de vanzari al lunii febr? Pe scurt, intrebarea este: cum se inregistreaza in contab, pe zile (31 ian, 1 febr, 5 febr) cele 3 operatiuni descrise ? multumesc Intrebare primita pe mail. Nu e de tva e de inregistrari contabile. Am postat-o pentru comentarii. |
|

Nivel: Contabil autorizat
Intrat: 1/26/2005 Postari: 110 Locatia: B
| Despre o operatiune aproape triunghiulara: 1.O firma din Romania "R"(inreg in Rom ca platitoare de TVA) cumpara un utilaj din Italia de la o firma inreg in scop de TVA in Italia "I1". Factura de vanzare este emisa de soc.din Italia fara TVA . 2.Utilajul este vandut de "R" catre o alta firma, tot in Italia "I2" (I2 este inreg in scop TVA in It). Utilajul este factuat de "R" catre "I2". Utilajul nu paraseste Italia si este transportat de catre transportatorul "T" intre I1 si I2. Factura de transport este facuta fara TVA fiind emisa de "T" catre "R".
Cum va factura "R" livrarea catre "I2" ? Daca I2 era inregistrat intr-un alt stat al UE era o operatiune triunghiulara clasica....
|
|
|
Guest |