L-am postat din nou.Cel de dimineatza s-a sters. Avand in vedere multiplele discutii care iau nastere pe baza acestui subiect m-am gandit ca e necesar... > SUETA DE CONTABILITATE > RESURSE UMANE > Calcul concedii medicale 2006-Norme 158/2005
Forum Taverna Economica Firma contabilitate Class Fin Expert Bookmark and Share
Bine ai venit, VIZITATOR Cauta | Subiecte active | Intrare | Inregistrare

Calcul concedii medicale 2006-Norme 158/2005

OptionsCalcul concedii medicale 2006-Norme 158/2005
Subiectul anterior · Subiectul urmator
*Ana
Postat: Wednesday, July 26, 2006 7:57:21 PM

Nivel: Director economic

Intrat: 12/20/2004
Postari: 1,304
Locatia: Bucuresti
Dap, doar pt cele 15 zile
tatiana
Postat: Tuesday, November 14, 2006 8:30:53 PM

Nivel: Expert contabil

Intrat: 11/29/2005
Postari: 458
Locatia: bucuresti
tatiana wrote:

,sper sa imi intre in cap odata ,nu am lucrat in ultima vreme CM ,sau maternitate ,de asta nu le tin minte   bum reddot

Scuze publice ,tuturor celor de pe acest topic! chiar nu am vazut atunci cind am scris wall "i am an idiot" ce zimbaret am pus! asta este !sorry! as i said "i am an idiot" but no offence!
ana c
Postat: Thursday, January 04, 2007 4:15:02 PM

Nivel: Contabil junior

Intrat: 1/4/2007
Postari: 14
La multi ani tuturor!

Am o intrebare, poate ca v-ati lamurit, eu inca nu am reusit.
Eterna OUG 158 cu toate modificarile, completarile, adnotarile...

Stagiu minim de cotizare e de o luna din 12 anterioare...
Iar Baza de Calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor DIN ULTIMELE 6 LUNi anterioare...

Cum facem media zilnica daca omul are de exemplu 3 luni stagiu de cotizare? Care din cele 2 variante?

a) (V1+V2+V3+0+0+0) / (Z1+Z2+Z3+0+0+0)
sau
b) (V1+V2+V3+V4+V5+V6) / (Z1+Z2+Z3+Z4+Z5+Z6)

unde:
- Vi sunt veniturile lunii "i";
-Zi sunt zile lucratoare luna "i";

MULTUMESC.
pitus
Postat: Thursday, January 04, 2007 6:31:41 PM

Nivel: Contabil sef

Intrat: 7/9/2005
Postari: 524
Locatia: SIBIU
La multi ani!
raspuns a)
ana c
Postat: Friday, January 05, 2007 4:19:01 PM

Intrat: 1/4/2007
Postari: 14
Multumesc mult! pentru raspuns icon_smile

Insa acum observ ca am gresit la Varianta B.
In loc de
(V1+V2+V3+V4+V5+V6) / (Z1+Z2+Z3+Z4+Z5+Z6)
am vrut sa spun:
(V1+V2+V3+0+0+0) / (Z1+Z2+Z3+Z4+Z5+Z6)

Adica daca omul are mai putin de 6 luni stagiu de cotizare, are totusi dreptul la indemnizatie, numai ca Media Zilnica este mult mai mica.
SaraBlue
Postat: Wednesday, March 10, 2010 1:09:02 AM

Intrat: 3/5/2007
Postari: 9
Guest wrote:
sunteti buni sa imi spuneti cand se considera un concediu in continuare shrugcand are acelasi cod de indemnizatie   hmphsau acelasi cod de diagnostic cu cel initial?

Aceeasi dilema o am si eu. Nu reusesc sa ajung sub nici o forma la o concluzie.
Nicaieri nu se precizeaza clar. De trei zile rasfoiesc legile si m-am oprit asupra urmatoarelor articole:

ART. 35 –OUG 158/2005
(1) Pentru plata indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, aferente concediilor medicale acordate cu intrerupere intre ele, acestea se iau in considerare separat, durata lor nu se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12.
(2) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua sau mai multe concedii medicale pentru afectiuni diferite, fara intrerupere intre ele, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se calculeaza si se plateste separat, iar plata se suporta conform art. 12.

ART. 37 din Ordinul 60/2006
(1) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua sau mai multe concedii medicale pentru afectiuni diferite, fara intrerupere intre ele, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se calculeaza si se plateste separat, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005.
(2) In situatia in care unui asigurat i se acorda doua sau mai multe concedii medicale pentru aceeasi afectiune, fara intrerupere intre ele, durata lor se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005. In aceasta situatie, la calculul indemnizatiilor pentru certificatele de concediu medical in continuare se mentine baza de calcul determinata pentru certificatul de concediu medical initial.

ART. 13 din Ordin 233/2006
Initial/In continuare: se va indica de catre medicul
care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite.
Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune

ART. 15 din Ordin 233/2006

Cod indemnizatie: pentru codul de diagnostic care a determinat eliberarea certificatului de concediu medical se va inscrie codul corespunzator al indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate(1-15), în cifre si litere, conform specificatiilor de pe verso-ul certificatului de concediu medical.

ART. 26 din Ordin 233/2006
Cod diagnostic: se va inscrie codul bolii care a determinat incapacitatea temporara de munca, recuperarea capacitatii de munca, sarcina si lauzia sau necesitatea ingrijirii copilului bolnav.
Pentru inscrierea codului de diagnostic se va utiliza clasificatia internationala a maladiilor CIM, revizia a 10-a OMS (CIM - 10) - Lista cu 999 coduri de boala, in caractere numerice. La inscrierea codului de boala se va trece forma clinica a bolii: acut, subacut, cronic.
In cazul prelungirii unui certificat de concediu medical pentru acelasi cod de diagnostic, in luna in curs sau in luna urmatoare, pe noul certificat de concediu medical acordat in continuare se va mentine codul de diagnostic inscris în certificatul de concediu medical initial.

Ma puteti ajuta cu baza legala care vine in sprijinul ideii de a lua in calcul codul indemnizatiei si nu codul de diagnostic?

Multumesc anticipat
gabipuiu
Postat: Thursday, March 11, 2010 9:07:19 PM

Intrat: 11/11/2009
Postari: 9
Locatia: Romania,Galati

ART. 15 din Ordin 233/2006

Ma puteti ajuta cu baza legala care vine in sprijinul ideii de a lua in calcul codul indemnizatiei si nu codul de diagnostic?

Dar tu vei lua in calcul codul de indemnizatie care se trece obligatoriu pe certificat.
Codul de diagnostic iti indica faptul ca vei plati separat sau nu concediile medicale prescrise ca fiind in continuare.
Ex: daca s-a emis un certificat medical initial pentru un cod diagnostic si se prelungeste ca fiind in continuare dar cu alt cod diagnostic, vei plati cel de-al doilea concediu medical tot ca initial:cele 5 zile , baza ,etc.
Utilizatori in acelasi subiect
Guest

NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
RSS Feed
Printeaza subiectul
Threaded
Normal

Main Forum Rss Feed RSS

©Business-area.ro. Toate drepturile rezervate.
Forum realizat in parteneriat intre Top Senior's Solutions si ClassFin Expert.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea forumului Taverna Economica şi nu pot fi preluate fără acord scris. Vă rugăm să consultaţi Termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului.
Dacă ai întrebări sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului scrie-ne la adresa contact@business-area.ro.