Nivel: Expert contabil
Intrat: 11/29/2005 Postari: 458 Locatia: bucuresti
| tatiana wrote: ,sper sa imi intre in cap odata ,nu am lucrat in ultima vreme CM ,sau maternitate ,de asta nu le tin minte 
Scuze publice ,tuturor celor de pe acest topic! chiar nu am vazut atunci cind am scris "i am an idiot" ce zimbaret am pus! asta este !sorry! as i said "i am an idiot" but no offence! |

Nivel: Contabil sef
Intrat: 7/9/2005 Postari: 524 Locatia: SIBIU
| La multi ani! raspuns a) |
 Nivel: Contabil junior
Intrat: 3/5/2007 Postari: 9
| Guest wrote:sunteti buni sa imi spuneti cand se considera un concediu in continuare  cand are acelasi cod de indemnizatie  sau acelasi cod de diagnostic cu cel initial?
Aceeasi dilema o am si eu. Nu reusesc sa ajung sub nici o forma la o concluzie. Nicaieri nu se precizeaza clar. De trei zile rasfoiesc legile si m-am oprit asupra urmatoarelor articole:
ART. 35 –OUG 158/2005 (1) Pentru plata indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, aferente concediilor medicale acordate cu intrerupere intre ele, acestea se iau in considerare separat, durata lor nu se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12. (2) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua sau mai multe concedii medicale pentru afectiuni diferite, fara intrerupere intre ele, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se calculeaza si se plateste separat, iar plata se suporta conform art. 12.
ART. 37 din Ordinul 60/2006 (1) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua sau mai multe concedii medicale pentru afectiuni diferite, fara intrerupere intre ele, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se calculeaza si se plateste separat, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005. (2) In situatia in care unui asigurat i se acorda doua sau mai multe concedii medicale pentru aceeasi afectiune, fara intrerupere intre ele, durata lor se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005. In aceasta situatie, la calculul indemnizatiilor pentru certificatele de concediu medical in continuare se mentine baza de calcul determinata pentru certificatul de concediu medical initial.
ART. 13 din Ordin 233/2006 Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune
ART. 15 din Ordin 233/2006
Cod indemnizatie: pentru codul de diagnostic care a determinat eliberarea certificatului de concediu medical se va inscrie codul corespunzator al indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate(1-15), în cifre si litere, conform specificatiilor de pe verso-ul certificatului de concediu medical.
ART. 26 din Ordin 233/2006 Cod diagnostic: se va inscrie codul bolii care a determinat incapacitatea temporara de munca, recuperarea capacitatii de munca, sarcina si lauzia sau necesitatea ingrijirii copilului bolnav. Pentru inscrierea codului de diagnostic se va utiliza clasificatia internationala a maladiilor CIM, revizia a 10-a OMS (CIM - 10) - Lista cu 999 coduri de boala, in caractere numerice. La inscrierea codului de boala se va trece forma clinica a bolii: acut, subacut, cronic. In cazul prelungirii unui certificat de concediu medical pentru acelasi cod de diagnostic, in luna in curs sau in luna urmatoare, pe noul certificat de concediu medical acordat in continuare se va mentine codul de diagnostic inscris în certificatul de concediu medical initial.
Ma puteti ajuta cu baza legala care vine in sprijinul ideii de a lua in calcul codul indemnizatiei si nu codul de diagnostic?
Multumesc anticipat |
 Nivel: Contabil junior
Intrat: 11/11/2009 Postari: 9 Locatia: Romania,Galati
| ART. 15 din Ordin 233/2006
Ma puteti ajuta cu baza legala care vine in sprijinul ideii de a lua in calcul codul indemnizatiei si nu codul de diagnostic?
Dar tu vei lua in calcul codul de indemnizatie care se trece obligatoriu pe certificat. Codul de diagnostic iti indica faptul ca vei plati separat sau nu concediile medicale prescrise ca fiind in continuare. Ex: daca s-a emis un certificat medical initial pentru un cod diagnostic si se prelungeste ca fiind in continuare dar cu alt cod diagnostic, vei plati cel de-al doilea concediu medical tot ca initial:cele 5 zile , baza ,etc. |